PROJEKT / KAMPANJ

Håll Nynäshamn rent 2018
Naturskolan
Information och stödmaterial för skolor och förskolor. Anmälan som word dokumnet. Där fyller du i skola/förskola, antal barn hur många handskar, plockkäppar, var lämnas skräptet och vilket datum kan parkförvaltningen hämta.Genom att anmäla er i detta dokumentet blir ni automatiskt anmälda till Vi Håller Rent-kampanjen. Ni skall inte själv anmäla till Hålls Sverie rent. Fyll i deltagarlistan (se länk ovan) Deltagarlistan blir er anmälan till Vi håller rent kampanjen samt till Håll Nynäshamn rent v.17 . Fyll i alla kolumner utom sista och skicka den till Naturskolan Senast 15 mars.

Dokumentation av SPRING projektet 2008-2011
SPRING-projektet var ett kommunalt folkhälsoprojekt som pågick 2008-2011. SPRING är en förkortning för Skugga Pedagogik Rörelse I Natur- och Gårdsmiljö. SPRING betyder förstås också spring i benen och vår på engelska - det våras för en ny syn på våra barns och elevers utemiljöer. Projektledare har varit Nynäshamns Naturskola och en förvaltningsövergripande styrgrupp har fattat beslut om olika åtgärder under projektets gång. Karolinska Institutet har funnits med som samarbetspartner under hela projekttiden och har ansvarat för den vetenskapliga biten av projektet.

Projektet Vingar
Vingar var ett samarbetsprojekt mellan Nynäshamns Naturskyddsförening (projektägare), Nynäshamns kommun och Nynäshamns Naturskola. Projektet fick stöd från Leader Uross (Utveckla Roslagen och Stockholms Skärgård) och pågick under 2013 och 2014.

Först Ute sen IT
Syftet med projektet är Först UTE sen IT, där man kombinerar utomhuspedagogik med dagens IT-teknik såsom datorer, digital kamera, multimediaprogram och bildhanteringsprogram. Ett arbetssätt som ska passa och utveckla barn mellan 6-12 år. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att förklara ekologiska samband och för att förstå miljöfrågor. I Lgr 11 kan man läsa Att Eleverna "ska känna till förutsättningar för en god miljö och förstår grundläggande ekologiska sammanhang". Vi tror att positiva upplevelser i naturen är grunden för att förklara ekologiska samband och för att förstå Miljöfrågor. I Ekokommun Nynäshamns Skolplan står Att skolan "Skall Undervisa om naturens kretslopp och på dess påverkan människans framtid" genom arbetet i hagmarken kan man följa människans inverkan på naturen sen urminnes tider

Fågelmatningstävling vintern 2014/2015
Så här går det till att vara med Alla skolor och förskolor i Nynäshamns kommun får vara med. Man kan gå med i tävlingen när som helst under hela vintern mellan 10 december 2013 och 14 mars 2014. Konceptet är enkelt. Mata fåglar på alla tänkbara sätt och räkna de fågelarter som äter på skolans eller förskolans gård. Tanken är att stimulera nyfikenheten hos barn, elever och personal på ett roligt och lärorikt sätt och dessutom delta i ett forskningsprojekt, i all enkelhet.

Vett och Etikett på Toalett 2015
Kampanjen ”Vett och Etikett på Toalett” skall, genom att sprida kunskap om vad som får spolas ner i avloppet, bidra till att förbättra slamkvaliteten och minska utsläppen av näringsämnen och miljöfarliga ämnen till sjöar och hav.