Erbjudande - Följ naturen året runt

Erbjudande - Följ naturen året runt

Anteckningsboken Följ naturen året runt av Lennart Vessberg är en alldeles nyutkommen bok, eller snarare ett häfte, på 64 sidor där naturintresserade kan föra anteckningar över förändringar som sker i naturen. Här kan datum skrivas in för vårens första myra, blåbärets blomning, koltrastens första sång, björkens lövfällning, den första trattkantarellen, första och sista gången talgoxen besöker fågelbordet, första skörden av brytbönorna, tillgången på hallon och snötäckets varaktighet. Alla tabeller kantas av vackra fotografier som inspirerar att gå ut och upptäcka naturens årstidsväxlingar. I tabellerna finns det plats för fem års anteckningar. Detta häfte är ett mycket bra hjälpmedel för att få struktur på observationerna tillsammans med barn och elever.

Naturskolan erbjuder nu intresserade pedagoger inom skola och förskola i Nynäshamns kommun ett exemplar av detta häfte (värde ca 160 kr).

Många vårhälsningar

Mats och Robert