Småkryp för årskurs 1

Småkryp för årskurs 1

Vad säger läroplanen Lgr 11 om de naturorienterande ämnena?

Centralt innehåll i årskurs 1-3

Året runt i naturen
· Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samtnamn på några vanligt förekommande arter.

Denna dag letar vi efter småkryp med hjälp av håvar, förnasåll och naturligtvis insektssugen.

Förarbete
Här kommer en beskrivning av hur vi arbetat med småkryp under höstterminen i år 1 innan vi kom på besök på Naturskolan. Det är ett arbetssssätt som är ämnesövergripande mellan svenska, bild och NO.
Hälsningar från Louise Gundert, Mikael Fredriksson ch Lotta Åkerberg, lärarna i år 1 på svandammskolan.
Vårspåret
Välkomna till mitt lilla vårspår. Jag har nyss vaknat av vårsolens värme och jag är en jordhumla.
Låt eleverna färlglägga och sen laminera har ni en vår naturstig.
Text och ide Gerd Strandberg  Vårspåret - naturstig

Eleverna kommer att ha förmiddagsfika med sig denna dag (lunch serveras på Naturskolan). Här finns tips om vad man kan ha med sig som är gott, nyttigt och praktiskt. Foldern från Hälsomålet kan användas vid andra utflykter också (www.halsomalet.se).
Ladda hem foldern "Bra matsäcksmat"

Vatten insekter
Vill ni lära er mer om vatten insekter finns det en bra sida med bilder och texter över alla inseketer ni hittar i vattenet. Det finns även en cd med alla insekterna avbildade.
När ni klickar på länken nedan kommer ni till Askövikens naturskola i Västerås.

2008-01-31 21:23:15